×

Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanan KDV Oranlarında Değişiklik Yapıldı.

“Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanan Katma Değer Vergisi Oranları ile Özel Tüketim Vergisi Oranlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar” 26.11.2016 tarih ve 29899 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

KDV oranlarının belirlendiği 2007/13033 sayılı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar” ile Katma Değer Vergisi Kanunu`na ekli(I) sayılı listede % 1 oranında, (II) sayılı listede ise % 8 oranında KDV`ye tabi mal ve hizmetler yer almaktadır. Bu listelerde yer almayan diğer mal ve hizmetler ise genel oranda (% 18) KDV`ye tabi bulunmaktadır.

Söz konusu 2016/9542 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karara ekli (II) sayılı listenin "B) DİĞER MAL VE HİZMETLER" bölümüne ilaveler yapılarak aşağıda sayılan mal/hizmetlerde KDV oranı % 8 olarak belirlenmiştir.

Buna göre;

 

-Şal, eşarp, omuz vatkası, astar, apolet, ilikleme tertibatı, cep, kol, yaka, rozet ve fırfır ile bunların benzerlerine,

 -Kıymetli taş ve madenler hariç her nevi maddeden mamul fermuar, çıtçıt, düğme, kopça, boncuk ve benzerlerine,

-Deri ve saya işlerinde,

 -İnsan veya hayvan sağlığına yönelik hizmetleri ifa edenlere hekimlerce veya hekimler vasıtasıyla verilen hizmetlerde,

KDV oranı %8 olarak uygulanacaktır.

Karar 25 Kasım 2016 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararına ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi