×

2023/Şubat Dönemi Sgk Prim Borçlarına Kdv Mahsup Taleplerinde Vade Tarihinin 28.04.2023 Tarihine Kadar Uzatılmasına İlişkin SGK Duyurusu Yayımlandı.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından 11.04.2023 tarihinde ilgili web sitesinde, 2023/Şubat Dönemi Sgk Prim Borçlarına Kdv Mahsup Taleplerinde Vade Tarihinin 28/4/2023 Tarihine Kadar Uzatılması Hakkında duyuru yayımlamıştır.

 

20/4/2023 tarihinin Ramazan Bayramı arifesine denk gelmesi nedeniyle, mükelleflerin KDV iade alacaklarının 2023/Şubat dönemine ilişkin SGK prim borcuna 20/4/2023 tarihine kadar mahsubunda gecikmeler yaşanacağı ve bu gecikmeden dolayı mükelleflerin mağdur olacağının anlaşıldığı, bu itibarla, 2023/Şubat dönemi SGK prim borçlarına mahsup taleplerinde mükellef mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, söz konusu mahsuplara yönelik vade tarihinin bir defaya mahsus olmak üzere 28/4/2023 tarihine kadar uzatılmasının uygun olacağı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirtilmiştir.

 

 Bu itibarla, her ayın 1’i ila 30’u arasındaki çalışmaları karşılığı ücret ödenen 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işverenler yönünden 2023/Şubat ayına ilişkin sigorta prim borcunun katma değer vergisi iade alacağından mahsubu suretiyle ödenmesi halinde vade tarihi 28/4/2023 olarak uygulanacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi