×

Form BA / Form BS Bildirimlerine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair 543 no.lu VUK GT Yayımlandı.

543 Sıra No.lu “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 396)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ “ 03.12.2022 tarihli ve 32032 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; 05.07.2022 tarihinde yayımlanan 7417 Sayılı “Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 26. maddesi ile; Vergi Usul Kanununun mükerrer 257. maddesinin birinci fıkrasına (8) numaralı bendinden sonra eklenen bent ile; tebliğ ile getirilen gerçek faydalanıcı bildirimi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yetki verilmişti.

 

543 Sıra No.lu Tebliğ ile; Form BA ve Form BS bildirimlerine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

 

Buna göre; alış faturalarının tamamı elektronik ortamda düzenlenen mükelleflerin Form BA, satış faturalarının tamamını elektronik ortamda düzenleyen mükelleflerin Form BS bildirimini vermelerine gerek bulunmamaktadır.

 

Alış ve satış faturalarını aynı zamanda kâğıt ortamda düzenlemekle birlikte, ilgili ayda elektronik ve kâğıt ortamda düzenlenen fatura toplamı belirlenen haddi aşmıyorsa (2022 için KDV hariç 5.000-TL) Form BA-Form BS bildirimi yapma zorunluluğu kaldırılmıştır.

 

Düzenleme 2023 Ocak Ayına ilişkin bildirimlerinden itibaren uygulanmak üzere yürürlüğe girmiştir.

 

543 Seri No.lu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

396 Sıra No.lu tebliğin güncel haline ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi