×

Prim Teşviklerinden Geriye Yönelik Yararlanılmasına İlişkin 2018/17 Sayılı SGK Genelgesi Yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 29.05.2018 tarihinde 2018/17 sayılı Genelge yayımlanmıştır.

 

Genelgede; geriye yönelik SGK teşviklerinden yararlanmanın usul ve esasları açıklanmıştır.

 

Bilindiği üzere; 7103 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna eklenen Ek 17. maddesi gereği, geriye doğru yararlanılmayan teşviklerden yararlanmak veya yararlanılmış olmakla birlikte yararlanılan teşvik türünün daha avantajlı teşvik türü ile değiştirmek için, ilgili aylara ait iptal, asıl ve ek aylık prim hizmet belgeleri kağıt ortamında değil elektronik olarak SGK'ya verilebilecektir.

 

Daha önce bu belgeleri kağıt ortamında veren işverenler de aynı kayıt numarası ile belgelerini elektronik olarak SGK'ya ulaştırabilecektir. 01.06.2018 tarihine kadar SGK'ya başvuru yapmak şartıyla bu tarihten sonra da iptal/ek ya da asıl belgeler sistem üzerinden verilebilecektir.

 

Geriye Yönelik Teşviklerin iadesinde ödeme tarihine kadar kanuni faiz uygulanacaktır. Kanun kapsamından çıkmış veya iz olmuş işyerleri için bu kanun hükmünden yararlanmak için, bu işyerlerinden e-bildirge şifrelerini aktif etmeleri gerekmektedir. Geriye yönelik teşviklerden ortaya çıkan alacaklar, ödeme süresi geçmiş borçlar ile cari ay borçlarına mahsup edilerek ödenecektir.

 

Söz konusu Genelgeye ulaşmak için tıklayınız.

 

Uygulamanın kullanımına ilişkin kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi