×

Kurumlar Vergisinden Muaf Olan Bölgesel Yönetim Merkezlerine Tanınan Muafiyete Son Verilmesine İlişkin KV Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı.

15 Seri No.lu “ Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” 25.05.2018 tarihli ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

 

Tebliğde; 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununda yapılan değişikliklere ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

 

Buna göre; belirli şartlarla kurumlar vergisinden muaf olan bölgesel yönetim merkezleri için 01.01.2019 tarihinden itibaren kurulacak olanlarda 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Muafiyetler başlıklı 4. maddesinin birinci fıkrasının (ö) bendi yürürlükten kaldırılarak, bölgesel yönetim merkezlerine tanınan kurumlar vergisi muafiyetine son verilmiştir.

 

01.01.2019 tarihi itibarıyla kurulu bölgesel yönetim merkezleri tebliğde belirtilen şartlar dahilinde, 01.01.2022 tarihine kadar bu muafiyetten faydalanabilecektir.

 

Tasfiye edilerek ticaret sicilinde tüzel kişiliği sona eren kurumlar vergisi mükellefleri için vergi tarhiyatı ve ceza kesme işleminin yapılacağı kişiler hakkındaki hükümleri Vergi Usul Kanununun “Kanuni Temsilcilerin Ödevi” başlıklı 10. maddesine taşındığı için, 5520 sayılı Kanunun 17. maddesinin dokuzuncu fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

 

Buna göre, tasfiye edilerek tüzel kişiliği ticaret sicilinden silinmiş olan kurumlar vergisi mükellefleriyle ilgili, tasfiye öncesi ve tasfiye dönemlerine ilişkin olarak 27.03.2018 tarihinden sonra yapılacak her türlü vergi tarhiyatı ve ceza kesme işleminde Vergi Usul Kanununun 10. maddesinin beşinci fıkrası hükümlerinin dikkate alınacaktır.

 

Söz konusu tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi