×

KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 8 Seri No.lu Tebliğ Yayımlandı.

8 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 13.12.2016 tarih ve 29917 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

 

Tebliğ ile; 26.04.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (IV/A-1.5.) bölümünün; birinci ve ikinci paragraflarına bazı ilaveler yapılmış bulunmaktadır.

 

Tebliğe göre; Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliğinin (IV/A-1.5.) bölümünün birinci paragrafının son cümlesindeki “ihracatçılara” ibaresinden sonra gelmek üzere “(dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketleri hariç)” ibaresi ile ikinci paragrafının sonuna “Dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketlerine yapılan ihraç kaydıyla teslimlerde bu sınır uygulanmaz.” 

 

cümlesi eklenmiştir.

 

Buna göre; DİİB kapsamında üretilen malların ihraç kayıtlı teslimindeki KDV iade hesabına ilişkin bu sınırın, dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketlerine yapılan ihraç kayıtlı teslimlerde uygulanmayacağı ifade edilmiştir.

 

Bu düzenleme ile DİİB kapsamında KDV ödemeksizin yurtiçi ve yurtdışından satın aldığı girdileri kullanarak ürettiği malı 3065 sayılı Kanunun (11/1-c) maddesi kapsamında ihraç kayıtlı olarak "dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketlerine" teslim eden şirketlerin iade alabileceği KDV, tahsil etmediği KDV’nin tamamı kadar olabilecektir.

 

Bu düzenleme, sadece "Dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketleri"ne ilişkin teslim ve iadeye konu sınırlamaları ortadan kaldırmıştır.

 

Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi