×

Katkı maddeli üretilen ekmeklerde KDV oranı % 1’e indirilmiştir.

5 Mayıs 2016 tarihli ve 29703 sayılı Resmi Gazete'de 2016/8705 sayılı "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" yayımlandı. 

Katma Değer Vergisi Kanunu'na ekli (I) sayılı listede % 1 oranında, (II) sayılı listede ise % 8 oranında KDV'ye tabi mal ve hizmetler yer almaktadır. Bu listelerde yer almayan diğer mal ve hizmetler ise genel oranda (% 18) KDV'ye tabi bulunmaktadır. 

Karar ile Katma Değer Vergisi Kanunu'na ekli (I) sayılı listenin 4. sırası değiştirilerek katkı maddeleri ilave edilmek suretiyle üretilen ekmeklerde KDV oranı % 1'e indirilmiştir.

 

(I) sayılı listenin 4. sırasının eski ve yeni hali aşağıda dikkatinize sunulmaktadır:

Eski hali:

"4- Buğday unu, buğday unundan imal edilen ekmekler (kepekli olanlar dahil, diğer katkı maddeliler hariç), yufka,"

Yeni hali (2016/8705 sayılı BKK ile değişik):

"4- Buğday unu, yufka, ekmek (buğday unu, kepek, su, tuz, maya, şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vitalgluten ve Türk Gıda Kodeksine göre izin verilen katkı maddeleri ile toplamda % 5 oranını geçmemek kaydıyla çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler ilave edilmek suretiyle üretilen ekmekler),"

Karar 5 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararına ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımızla.

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi