×

295 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı.

295 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği 23.12.2016 tarihli ve 29927 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Tebliğde; 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 20, 40, 74 ve geçici 67 nci maddelerinde yapılan değişikliklere ilişkin açıklamalar yer almaktadır.

 

Tebliğ ile, işletmeye dâhil gayrimenkullerin iktisadi değerini artırıcı nitelikteki ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamaların doğrudan gider yazılmak suretiyle ticari kazancın tespitinde gider olarak gösterilebilmesi veya gayrimenkulün maliyetine ilave edilerek amortisman yoluyla itfa edilebilmesi imkanı getirilmiştir.

 

Ayrıca; Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Muafiyetler başlıklı 4. maddesinin birinci fıkrası kapsamında kredi teminatı sağlayan kurumların, Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67 nci maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları kapsamındaki kazanç ve iratları üzerinden vergi kesintisi yapılmaması sağlanmıştır.

 

Son olarak; Gelir Vergisi Kanunu’nun Eğitim ve öğretim işletmelerinde kazanç istisnası başlıklı 20. maddesinde 6745 sayılı Kanun’un 5. maddesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açılış izni ile faaliyet gösteren özel kreş ve gündüz bakımevlerine faaliyete geçtiği 01.01.2017 tarihinden itibaren 5 vergilendirme dönemi süresince elde ettikleri kazançları gelir vergisinden istisna edilmiştir.

 

 

Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.                      

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi