×

Ziraat Odası Kaydı Usulüne Göre Olmayanların, Tarım ve Orman Müdürlüğü Kaydına Göre Sigortalılıklarının Geçerli Sayılmasına Dair 2024/4 Sayılı SGK Genelgesi Yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 21.03.2024 tarihinde 2024/4 sayılı Genelge yayımlanmıştır.

 

SGK tarafından düzenlenen "Sigortalılık İşlemleri" konulu 22.02.2013 tarih ve 2013/11 sayılı Genelgenin Üçüncü Kısım, Beşinci Bölümde yer alan “3-Tarımsal faaliyette bulunanların sigortalılığının sona ermesi ve bildirimi” başlığının dördüncü paragrafına ekleme yapılarak, ziraat odası kayıtlarının usulsüz olması nedeniyle sigortalılığı sona erenlerin yeniden sigortalı olmasına yönelik düzenleme yapılmıştır.

 

2926 sayılı Kanun kapsamındaki tarımsal faaliyeti devam ederken Kanunun geçici 63 ve 76. maddeleri kapsamına girmesi nedeniyle sigortalılığı durdurulanların daha sonra yeniden sigortalılığının başlatılması gerektiği tarih veya öncesinde başlayıp devam eden usulüne uygun  ziraat  odası  üyelik  kaydı  bulunması  halinde  Kurum  kayıtlarına  intikal  tarihine bakılmaksızın Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendi kapsamında yeniden sigortalılıkları başlatılacaktır.

 

Yukarıdaki genelgeye 2024/4 sayılı Genelge ile eklenen bölüme göre; Ziraat Odası Kaydının usulüne uygun olmadığı SGK Denetim Elemanları tarafından sonradan tespit edilmesi halinde, sigortalılık tespiti için varsa Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü kayıtları geçerli sayılacaktır.

 

Bu düzenleme 21.03.2024 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Genelgeye ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi